И аз не мога да разбера що селеспийда не е автоматик, като може да се кара като пълен такъв. Бил роботизирана механична кутия .. ок .. аз разлика не права щом го нема първия педал и щом колата си ги включва сама скоростите .. селеспийд, типтроник, не знам си кво още - едно и също е - автоматик, само че изработен по различни начини.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Питане за Алфа 166 2,4 Multijet 175ks.
Collapse
X
-
Единственото различно е поддръжката и това, че селеспийда предлага по-добро предаване на мощността и по-малко загуби от по-старите версии на хидро автоматите, но пък има и по-различни проблеми.Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20
Comment
-
Първоначално публикувано от duronman Покажи съобщениеЕдинственото различно е поддръжката и това, че селеспийда предлага по-добро предаване на мощността и по-малко загуби от по-старите версии на хидро автоматите, но пък има и по-различни проблеми.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщениеИ аз не мога да разбера що селеспийда не е автоматик, като може да се кара като пълен такъв. Бил роботизирана механична кутия .. ок .. аз разлика не права щом го нема първия педал и щом колата си ги включва сама скоростите .. селеспийд, типтроник, не знам си кво още - едно и също е - автоматик, само че изработен по различни начини.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от borvass Покажи съобщениеЧе от кога американеца е мерило за нещо!? То и чувал да сложиш на автомат се таяама това друга тема.... карал съм и двете и ръчката ме кефи определено повече, но зависи каква натура си
166 2.4JTD-00г.
Comment
-
AR 166 2,4 jtdm
NT II 2,7 tdi
Peugeot 206 1,1
AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex
Comment
-
Вие тия дизели трябва да ги накарате да започнат да произвеждат гориво вечеАз успях да докарам веднъж за майтап 5.2 по борд на моя шестак. Нулиране на копитото и спускане по инерция до бояна
Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20
Comment
-
Тоя борд компютър е най-доброто средство за ограничаване на скоростта... Виждам как пада разхода като карам по ограниченията, ама пада не - направо се срива...
Верно, показанията на борда доста ми се различават от показанията на колонката, ама това 3,6 е някъде към 4,2 - 4,6
Не е важно дали всеки ден ще караш така спокойно и ефкетивно-икономично, важното е че колата го може.AR 166 2,4 jtdm
NT II 2,7 tdi
Peugeot 206 1,1
Comment
-
За дизела това важи с пълна сила. При мен обаче е важно основно да карам равномерно. Дали ще карам със 90 или със 110 разходът извънградско все си е около 10-11.Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20
Comment
-
Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщениеТоя борд компютър е най-доброто средство за ограничаване на скоростта... Виждам как пада разхода като карам по ограниченията, ама пада не - направо се срива...
Верно, показанията на борда доста ми се различават от показанията на колонката, ама това 3,6 е някъде към 4,2 - 4,6
Не е важно дали всеки ден ще караш така спокойно и ефкетивно-икономично, важното е че колата го може.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от duronman Покажи съобщениеВие тия дизели трябва да ги накарате да започнат да произвеждат гориво вечеАз успях да докарам веднъж за майтап 5.2 по борд на моя шестак. Нулиране на копитото и спускане по инерция до бояна
Comment
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеЖалко че на едно спускане не снимах разход 1.9, постигнат по същия начин... Като почнете да качвате снимки на тоя сбъркан ICS...
Обикновено разликата ми е 0.6 ics/реален разход, но то си зависи и кой колега е настройвал колонката...AR 166 2,4 jtdm
NT II 2,7 tdi
Peugeot 206 1,1
Comment
-
Сега като ми остана малко време да посмятам, ще ви кажа и как се отразява такъв тип каране върху бюджета.
Вечерта в събота заредих за 55 лева дизел по 2.65лв./литър защото ми светна лампата. Неделя не съм карал, понеделник сутрин отидох до Търново и вечерта се върнах. Малко преди Търговище показваше 4.1/100 разход и 360 км. на километража. От там до Варна са приблизително 100 км. Беше късно вечер и като стигнах не съм гледал какво е показвал трип компютъра, но лампата светна десетина километра преди Варна. На другата сутрин си сглобявах ics и се е нулирало показанието, но излиза, че съм минал приблизително 460 км., с 21 литра дизел, което е около 4.5/100 ... И да греша в сметките заради лампата на горивото, която не е съвсем точен показател, то ще е от съвсем малък порядък....
Цялата работа е, че събота и неделя не открих къде да си купя маркуча за нафтата който ми се цепна и карах на минимални обороти от страх да не протече пак, че едвам го закърпих със скоби и скоч.
Така че, драги почитатели на алфа 166 - тоя прекрасен мотор 2,4 20V е способен на чудеса...
Едва ли пак така ще го карам някога - чак толкова щадящо, но си е хубаво да знаем, че ако ни потрябва такава икономия - може да се постигне...AR 166 2,4 jtdm
NT II 2,7 tdi
Peugeot 206 1,1
Comment
-
Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщениеСега като ми остана малко време да посмятам, ще ви кажа и как се отразява такъв тип каране върху бюджета.
Вечерта в събота заредих за 55 лева дизел по 2.65лв./литър защото ми светна лампата. Неделя не съм карал, понеделник сутрин отидох до Търново и вечерта се върнах. Малко преди Търговище показваше 4.1/100 разход и 360 км. на километража. От там до Варна са приблизително 100 км. Беше късно вечер и като стигнах не съм гледал какво е показвал трип компютъра, но лампата светна десетина километра преди Варна. На другата сутрин си сглобявах ics и се е нулирало показанието, но излиза, че съм минал приблизително 460 км., с 21 литра дизел, което е около 4.5/100 ... И да греша в сметките заради лампата на горивото, която не е съвсем точен показател, то ще е от съвсем малък порядък....
Цялата работа е, че събота и неделя не открих къде да си купя маркуча за нафтата който ми се цепна и карах на минимални обороти от страх да не протече пак, че едвам го закърпих със скоби и скоч.
Така че, драги почитатели на алфа 166 - тоя прекрасен мотор 2,4 20V е способен на чудеса...
Едва ли пак така ще го карам някога - чак толкова щадящо, но си е хубаво да знаем, че ако ни потрябва такава икономия - може да се постигне...1999 Alfa Romeo 145 QV 155+ Diesel 5th
2003 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 20v 175hp 385nm 6 Speed Manual (ex)
1999 Alfa Romeo 145 1.4 T.S. Junior (ex)
Comment
Comment